Skutsje-zeilen-in-Friesland

Een goede schipper heeft op élke vraag een antwoord...

Veel gestelde vragen bij het organiseren van zeiluitjes

Er komt veel bij kijken om een onvergetelijk zeiluitje te organiseren. Hieronder hebben we enkele veel gestelde vragen geplaatst en door hierop te klikken ziet u ons antwoord op uw vraag.
Mocht u tóch nog vragen hebben over het organiseren van uw zeiluitje, bel of mail gerust.

Zeilen doen we op vele mooie meren en gebieden door heel Nederland. Vaak zijn er genoeg beschutte plekken op te zoeken waar het minder hard waait en waar niet te hoge golven zijn. Hierdoor kan er veilig gevaren worden bij harde wind! Natuurlijk zal de schipper de zeilen reven (kleiner maken) en eventueel een andere route kiezen. Bij zware storm zal de schipper in overleg met de groep bespreken wat te gaan doen, bijvoorbeeld: eerst even op de motor naar hogerwal en later gaan zeilen!

Het klinkt misschien gek, maar het regent maar zelden...
En als het dan eens een uurtje regent, dan is het bijna nooit een spelbreker! Neem altijd regenkleding mee, vaak kom je erachter dat je het de hele dag niet nodig hebt. Maar als het dan tóch eens regent, dan kun je op vele schepen binnen wat schuilen, gaan we voor anker en maken we warme choco met rum! Ook kan met de schipper een alternatief programma worden bedacht van museum tot aan kroegentocht,..

Wij zijn verplicht om goede zwemvesten aan boord te hebben voor alle opvarenden!
Als er kinderen mee zeilen, geef dit dan voortijdig door, dan zorgen wij dat de juiste maten aan boord zijn.

Het is verstandig om zelf regenkleding aan te schaffen en mee te nemen. We hebben wel enkele reserve regenkleding, maar zelden in de goede maten...

Enkele van onze schepen kunnen grotere groepen met gasten aan boord mee nemen, echter de meeste van onze skûtsjes, pramen of aken mogen met 12 gasten zeilen. Dus zullen we meerdere boten inzetten en de groep verdelen over de schepen. Het mooie van een grotere vloot is, dat je elkaar ziet zeilen en actiever kunt meezeilen aan boord... Neem hiervoor graag wel even contact met ons op, we kunnen u adviseren welk schip voor uw gasten het meeste geschikt is!

Ja graag zelfs, wij vinden het bijzonder leuk als de gasten actief meezeilen, sturen, zwaarden en schoten bedienen en ook zeilen opdraaien en reven. Niks moet en ook zeilervaring is niet noodzakelijk, (we hebben tenslotte ervaren bemanning) maar het is gewoon heerlijk om met z'n allen het schip mooi te laten zeilen...

Onze schepen voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen. Natuurlijk moet de schipper rekening houden met elke passagier, groot en klein. Mochten er kinderen mee willen zeilen, geef dit dan door ivm de juiste maat van de zwemvesten.

Onze schepen zijn niet speciaal aangepast voor mindervalide gasten, hoewel de meeste mindervalide gasten gewoon mee kunnen met de zeiltocht. Hiervoor hebben wij een extra veilige en rustige plaats aan boord, ook een rolstoel kan onderdeks meegenomen worden. Neem hiervoor graag wel even contact met ons op!

Honden aan boord van onze schepen zijn niet toegestaan.

Onze schepen zijn gekeurd voor een maximum aantal gasten. Per schip is het verschillend wat het maximaal toegestane aantal gasten is. Mocht uw met meer dan het afgesproken aantal gasten willen komen, neem dan een week van tevoren contact met ons op voor de mogelijkheden.

We zeilen enkel met groepen en zijn niet ingericht op individuele inschrijvingen.

Bij de accommodaties waarvan we onze zeildagen organiseren, kunnen auto's en bussen gratis geparkeerd worden.

Bijna alle prijzen zijn exclusief 9% BTW (schip & eten & drinken).
Over alcoholische dranken & extra activiteiten wordt 21% BTW geheven.

Waarom een zeiluitje bij eus.nl?

 • Al meer dan 25 jaar TOP zeilevents
 • Zeilen & organiseren is onze passie
 • Eigen zeilboten & schippers
 • Persoonlijk en direct contact
 • eus.nl is héél goed in ontzorgen!
 • Voor elk budget een leuk zeiluitje
 • Professioneel en flexibel
 • Prijs-kwaliteit is scherp!
 • Hoge waardering van onze gasten
 • Geen eigen zeilervaring nodig
 • Annuleringsverzekering mogelijk
 • Voor elke gast een goed zwemvest
 • Veiligheid gaat voor álles!

Ervaringen & referenties van gasten

TOP