Skutsje-zeilen-in-Friesland

Een goede schipper heeft op élke vraag een antwoord...

Veel gestelde vragen bij het organiseren van zeiluitjes

Er komt veel bij kijken om een onvergetelijk zeiluitje te organiseren. Hieronder hebben we enkele veel gestelde vragen geplaatst en door hierop te klikken ziet u ons antwoord op uw vraag.
Mocht u tóch nog vragen hebben over het organiseren van uw zeiluitje, bel of mail gerust.

Zeilen doen we op vele mooie meren en gebieden door heel Nederland. Vaak zijn er genoeg beschutte plekken op te zoeken waar het minder hard waait en waar niet te hoge golven zijn. Hierdoor kan er veilig gevaren worden bij harde wind! Natuurlijk zal de schipper de zeilen reven (kleiner maken) en eventueel een andere route kiezen. Bij zware storm zal de schipper in overleg met de groep bespreken wat te gaan doen, bijvoorbeeld: eerst even op de motor naar hogerwal en later gaan zeilen!

Het klinkt misschien gek, maar het regent maar zelden,…..
En als het dan eens een uurtje regent, dan is het bijna nooit een spelbreker! Neem altijd regenkleding mee, vaak kom je erachter dat je het de hele dag niet nodig hebt. Maar als het dan tóch eens flink doorregent, dan kun je op vele schepen binnen wat schuilen, gaan we voor anker en maken we warme choco met rum! Ook kan met de schipper een alternatief programma worden bedacht van museum tot aan kroegentocht,..

Wij zijn verplicht om goede zwemvesten te hebben voor alle opvarenden*!
Mochten er kinderen bij zijn, geef dit dan voortijdig door, dan zorgen wij dat de juiste maten aan boord zijn.
(Let op! Zwemvesten zijn niet standaard bij het valkzeilen aanwezig, de gasten kunnen, indien gewenst, een passend zwemvest huren).

Het meest handige is om regenkleding zelf mee te nemen, dan past het goed en weet je wat je hebt. Maar wij hebben altijd aan boord enkele regenbroeken en jassen, vraag aan de schipper.

Enkele van onze schepen kunnen grotere groepen met gasten aan boord mee nemen, echter de meeste van onze skûtsjes, pramen of aken mogen met 12, 18 of 30 gasten zeilen. Dus zullen we meerdere boten inzetten en de groep verdelen over de schepen. Het mooie van een grotere vloot is, dat je bij elkaar blijft, je elkaar ziet zeilen en actiever kunt meezeilen aan boord,.....
Neem hiervoor graag wel even contact met ons op, we kunnen u adviseren welk schip voor uw gasten het meeste geschikt is!

Ja graag zelfs, wij vinden het bijzonder leuk als de gasten actief meezeilen, sturen, zwaarden en schoten bedienen en ook zeilen opdraaien en reven. Niks moet en ook zeilervaring is niet noodzakelijk, (we hebben tenslotte ervaren bemanning) maar het is gewoon heerlijk om met z'n allen het schip mooi te laten zeilen...

Onze schepen voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen. Natuurlijk moet de schipper rekening houden met elke passagier, groot en klein. Mocht u uw kinderen mee willen nemen, geef dit dan door ivm de juiste maat van de zwemvesten.

Onze schepen zijn niet speciaal aangepast voor mindervalide gasten. Hoewel de meeste mindervalide gasten gewoon mee kunnen met de zeiltocht. Hiervoor hebben wij een extra veilige en rustige plaats aan boord, ook een rolstoel kan onderdeks meegenomen worden. Neem hiervoor graag wel even contact met ons op!

Tijdens familiedagen of opstapdagen skûtsje zeilen willen enkele gasten weleens de hond meenemen. Dit mag best, mits het een fijne en lieve hond is voor alle gasten, toch raden wij dit af. Aan schuin gaan en klapperende zeilen moet een hond vaak lange tijd wennen...

Onze zeilboten zijn gekeurd voor een maximum aantal gasten. Per schip is het verschillend wat het maximaal toegestane aantal gasten is. Wij hebben zeilboten voor 5, 8, 12, 18, 30, 60 en 120 gasten

In de zomermaanden varen we opstapdagen, neem hiervoor contact met ons op, we informeren u graag over de mogelijkheden.

Bij de accommodaties waarvan we onze zeildagen organiseren, kunnen auto's en bussen gratis geparkeerd worden.

Waarom een zeiluitje bij eus.nl?

 • Al meer dan 20 jaar TOP zeilevents
 • Zeilen & organiseren is onze passie
 • Eigen zeilboten & schippers
 • Persoonlijk en direct contact
 • eus.nl is héél goed in ontzorgen!
 • Voor elk budget een leuk zeiluitje
 • Professioneel en flexibel
 • Prijs-kwaliteit is zéér scherp!
 • Hoge waardering van onze gasten
 • Geen eigen zeilervaring nodig
 • Nieuwe zeilkleding te huur
 • Annuleringsverzekering mogelijk
 • Voor elke gast een goed zwemvest
 • Veiligheid gaat voor álles!

Ervaringen & referenties van gasten

TOP